lovar er bättre

förlåt för så dålig uppdatering, lovar att blogga bättre imorgon då jag har lite mer inlägg på gång..
ni får ha en underbar söndagskväll kram




killers, filmen jag såg!


absolut värd att se, jag tyckte den var riktigt bra!


blir en lugn dag hemma

idag blir det att bara ta det lugnt hemma, är jätte trött så blir att mysa med lite film och så.
får se vilken det blir, micke hade fixat lite filmer som vi ska kolla på om en stund.
imorgon börjar skolan igen, varit skönt med lov men ska bli gött att komma tillbaka till det vanliga nu igen. påsklov om typ 2 månader och det kommer gå snabbt.

bloggar mer sen, kram jennie



Bloggpaus...

Har ingenting att blogga om + att det fortfarande inte går att ladda upp bilder !? Jag laddar upp en bild , bilden kommer upp i inlägget men sen slutar hela internet att fungera !? :s 
Så jag tar en lite bloggpaus. Hur länge den blir vet jag inte men börjar blogga igen när jag känner att jag har fått lusten tillbaka! ;)

/ Nea

awsporthorses

fanns ju olika bås där dom visade och gav information om saker, stanna ett tag i ett bås som hade ridläger i skåne inrikning hoppning för så kallad ''klubbhoppare'' som har tävlingsambinationer men inte äger någon egen häst. fanns självklart läger för folk med egen häst med, men ingenting som intresserar mig då jag inte har dom möjligheterna. detta ridlägret gjorde mig riktigt intressant då man hade en hopplektion varje dag och en dag med terrängträningar. tillgång till att rida på stränder och i jaktmarker och allting verkar verkligen toppen. hästarna var utbildade upp till msv hoppning och man la upp mål man ville nå under veckan. c och b tränare på det lägret som intresserade mig och maria gretzer kom på dom som hoppade LA och uppåt.

så hit ska jag verkligen i sommar, om ingen följer med mig så åker jag ditt själv.
allting verkar toppen och visst det är lite dyrt 6100kr, men dom har toppen betyg av folk som varit där och det verkar värt pengarna.. någon som är sugen på att åka med?


anläggningens ridbana

hemsida : http://awsporthorses.se/


hemma ifrån göteborg horse show

hej, kom nyss hem efter två roliga dagar på göteborg horse show.. blev inte så mycket shoppade iår då jag egentligen inte behövde någonting och ingen häst att köpa till. men fick med mig lite saker hem i vilket fall..
* röda whitaker ridbyxor
* häst godis


blev faktiskt inget mer, fanns inga billiga priser på saker.. det flesta kostar samma i affär och då kan man lika gärna köpa det när man har pengar och kan prova sakerna. gräsliga provrum på mässan, men vad ska man förvänta sig.
men övrigt så var showen bra, lördagens pogram är ju tusen gånger bättre en fredagens, då det var bla gp-ponnyn, gymkana och internationella tävlingar idag.


min älskade pluttan jag saknar att rida!


Usch , skolan börjar snart -.-

Idag drar jag ut till stallet runt 11 någon gång , har lunch/middag så kommer hem efter det. Sen skulle vi antagligen bort -.- Men ska försöka få vara hemma ;)

Detta ska göras idag:

* Nu ska jag skriva klart min engelska uppgift
* Åker till stallet runt 11 för att först hämta ut ett paket. Har beställt ett regntäcke till Riwe :)
* Jag har lunchen
* Riwe ska gå dressyr i RH idag
* Göra iordning allt annat som ska fixas
* Jag har middan
* Skynda mig hem och duscha
* Kanske då förmodligen åka till våra ''grannar''

Så det är mkt som står på shemat idag....
Nej , nu ska jag börja skriva klart min engelska uppgift ;)

/ Nea

Göteborg Horse Show

Japp , nu var man hemma efter en lång dag i Gbg!
Kom hem i natt så är rätt trött nu. Men vad gör man inte för att få gå på Gbg horse show ;)
Köpte faktiskt inte så mkt tyvärr :( Hahaha , så ska jag väll inte säga , fick sparat lite pengar bara för det <3
Men detta blev det iaf:
* Strass pannband
* Vita whitaker byxor
* Kingsland sockar

Blev ingen hjälm men provade en john whitaker hjälm och gud så skön den va! :o Nästa gång jag ska köpa hjälm blire nog en sådan hjälm :) Skulle köpt ett par röda whitaker byxor också men det fanns inte i min storlek :( Gick runt och letade som en galning efter dem byxorna för dem e ju så snygga! Och så letade jag även efter GG schabrak+luva men utan resultat. Hittade antingen bara schabraket eller luvan eller båda fast luvan fanns bara i storlek full -.- Hittade en luva i storlek ponny och schabraket men självklart var schabraket i dressyr! :'( Så får bli att beställa röda whitaker byxor och GG schabrak+luva på nätet ;)

/ Nea

Funkar ju fortfarande inte att ladda upp bilder! :o Tror min data kollapsar snart :O
Pappa skulle iaf göra ngt imon med den. Man göra ngt man ska göra typ var tredje månad ung = har aldrig gjort det med denna data och jag har haft datan i ? Vad kan det va ? 2 - 3 år kanske ? ;)

lite av mina åsikter

tänkte ta och skriva om en grej som jag alltid funderar på när jag kollar igenom bilder som någon annan eller en själv tagit. tex när man varit på en tävling, man vill ha power i sina bilder eller något speciellt som gör bilden det lilla extra. här under har jag tre olika alternativ på bilder, ingen är något större fel på någon av bilderna eller ekipagen och jag händer absolut inte ut någon av ekipagen när jag skriver detta. det är mer en sak som jag själv tycker som fotograf. tänkte dra 3 olika exempel för er. bilderna kanske hade varit bättre med om det var sol..


1. fotograferar man på en tävling är det ju självklart att man söker efter att få bilder när hästen hoppar, men jag tycker det är lika kul att fånga hästen imellan hinderna när den galopperar på eller när den precis landat, man kan få så speciella bilder så som man verkligen älskar. denna bilden över är ett exempel om man hade klippt den lite och fixat till den. det är verkligen power i den enligt mig.

2. dom vanligste bilderna man får, dom som alltid ser perfeka ut. hästen hoppar som en ska och ryttaren följer med. men är inte dom här bilder grymt tråkiga när dom alltid ska vara så perfekta? visst den kanske hade varit syggare fram ifrån och ifrån lite andra håll men jag tycker det alltid är roligast att ta kort på hästar med fart i sig både över hinderna och imellan. men visst dom här ekipagen kan vara kul att fotografera ibland med.

3. denna bilden gillar jag, det är lite power i den och hästen ser verkligen ut att ta i. ekipaget ser väldigt samspelt ut och så. verkligen sådana bilder jag fastnar för, denna hästen är nog inte en sån som alltid är lugn i ridnignen heller och då blir det alltid lite bättre bilder när den verkligen bjuder framåt.

vad tycker ni om detta ämnet?
tycker ni samma om jag eller helt annorlunda?


kamera eller ej?

hej idag blir det bara att ta det lugnt hemma :)
ikväll kommer maja hem till mig och vi kommer la busa med lite folk i skype må jag tro..
och så klart ska vi tagga inför fredagen då det blir göteborg horse show, längtar igäll mig!

nu ska jag käka puss


så härlig bild, funderar på om jag ska ta med mig kameran till ghs..
system eller digital är då nästa fråga!?


Skynda....

Nu måste jag skynda mig lite ;)
Ska ut och åka lite skidor nu på förmiddagen sedan blire att packa och massa sådant :)
Åker väll någon gång runt 7 ikväll :)


Sötis <3


treryttare i en smäll!

Hoppade aldrig riwe igår, var helt själv i stallet så ingen kunde filma heller :( men idag ska jag hoppa båda ponnysarna så nu kan ni förbereda er för film, om ni vill?! eller va det ett hot nu? HAHAHAH...

Nä men nu ska jag sova lite till och så åker jagtill stallet vid halv 2 och får med mig 2 underbara brudar hem sen och ikväll får ni alltså förhoppningvis filmen!



hahaha, söööööööta

 


Vem är line ?

Ser att ni undrar mkt vem line är :) Och nej det är inte min andra häst. Utan jag red henne bara den dagen då Sara (ägaren till hästen) undrade om jag ville det :)


dyll haar


jag har verkligen bloggtorka, vet inte en aning om vad jag ska blogga om :/


god morgon!

god morgon bloggen, som ni vet så har jag ju sportlov men är endå uppe med tuppen! mammsen kommer och hämtar mig vid lunch och kör ut mig till stallet för en heldag. Som ni såg så är det mycket som ska hända i min värld idag, me like ;)
Ridpassen idag blir nog först en skritttur med båda och sen ett vanligt markarbetspass i ridhuset. Får se om jag småhoppar lite med Riwe idag istället för imorgon? får fundera på det, men jag ska se med malin om hon kan ta med sin filmkamera för då får ni film om ni har tur och kommenterar mycket.
Nä nu ska jag bädda ner mig i soffan o kolla tv ♥

puss på er


underbara ponnys!

phhhuuuu... hemma efter en dag med jobb och från mormor :) planerar lite inför imorgon och hur jag ska hinna med allt, får nog skriva en lite lista...

* göra iordning och rida 2 underbara ponnysar
* mocka för 2
* göra mat för 2
* sopa stallgången
* puttsa 5miljoner grejjer
* ha stalljour i stallet
ser kanske inte ut som att det5 är så mycket.. men i jossans värld går allt ssssssssssssaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkttttttttttttttttttttaaaaaaaaaaa vill jag lova! fråga nea, hon veet :P
menmen jag älskar't!




fina ponnyn, går som klockan själv ska du vet nea!!!

förlåt för dålig uppdatering

förlåt för den dåliga uppdateringen som var idag och som kommer vara ett tag fram igenom. är inte hemma på hela dagarna då jag är med mina underbara vänner.. imorgon sticker jag och nathalie hem till sandra och chillar lite hos henne som bor i skogen, lite mysiiiggt det... kommer börja blogga som vanligt nästa vecka igen!


diggar tandborsten, hahahh!


update...

Hej Hej ;)

Nu sitter man i stugan eller ''huset'' det var rätt stort faktikst :) Dt är helt nytt huset med. Det besiktades förra veckan. å vi är dem första som bor här! :) 
 Har vart ute i backarna en stund nu har jag precis ätit lunch. Ska ut om någon timma eller så och gå bort till andra sidan. Till dem gröna backarna ;) Gustav ville heskt gärna åka i dem och jag har inte mig emot det. hahahha , nej men det finns ju såklart blåa , röda och svarta med där borta och även här. Dock åker jag inte i svarta... håller mig till dem blåa och röda.
Och det var faktiskt mkt roligare att åka en vad jag minns att det va! :) 
Gött att man bara behöver gå några meter så kommer man ut i backarna ;) Känns som det alltid har vart att vi måste behöva gå jätte långt eller till och med åka bil för att komma till backarna..

Det gick jätte smidigt igår att åka upp hit :) tog bara 7 timmar! Dock körde väll pappa 120 km/h när det var 70 km/h + att det inte var så mkt trafik heller! :) Hoppas det går lika bra hem. Så kommer jag för hoppningsvis hinna med tåget ;)


Fin liten bild jag hittade på pappa data! ;)


linnea och little river




eftersom det inte funkade för linnea att sätta in filmerna här på bloggen för ett tag sen så fick jag en ide att göra det nu, se och njut!
dom har verkligen utvecklats mycket det senaste!



tingeeeling

har verkligen svårt att komma på något bra att blogga om idag, ingenting vidare har hänt heller.
imorgon blir det först och främst sovmorgon och sen blir det att följa med maja till stallet tillsammans med nathalie..
jag och nathalie kommer väll flamsa runt som vi brukar vara där, ingenting vidare seriöst hahah :)
men det är mysigt det med..
men kom gärna med lite tips, så kommer allting bli tingeling tingeling!


fettomat ja!

bara för jag är tjock och ska äta en calzone nu, mummmmms!



stallet

Nu är jag förmodligen i stallet och rider L***** R**** eller är ute och går med Vesuv!
kan ni gissa vem den andra ponnyn är? det borde vara rätt lätt.. hihi

alla som gissar och skriver blogg/hemsida blir länkade av oss ikväll, så gissa på!



mitt första ridläger


kolla vilken söt bild jag hittade ifrån min första ridläger på skansen gård, jag som sitter på den islandshästen bredvid ponnyerna. hade islandshästen heykir då som tyvärr fick somna in några månader efter det.. :/
urs och fy, men vilka minnen man har där ifrån.. var där med maja och ida då som är dom två brevid mig på ponnyer.


jag lääängtar


dagens höjdpunkt på dagen är absolut morgondagens vinnare!




på lördagen gillar jag allting utan utdelnigen av stepiendum...


eric saade - popular




sååå het!


Bilder sen i vintras

tror de var någon som hade önskat att få se mer bilder från när jag rider vesuv på gärdet med snö...?
jaja här kommer en bildbomb iallafall! glömm inte att kommentera :D

Dagens snyggaste hemmaoutfit...!









Foto: Mailn Thorén ♥ 



Kram


natten

natten har tillbringats hos nathalie tillsammans med maja, var på stan och så lite på kvällen sen blev det hem och kolla film.. bloggar mera när jag kommer hem sen!


svar till Emelie!

Emelie om stalltjänst:

kan ni inte göra lite tidsinställda inlägg? eller jag menar då kan ni ju göra fler när ni har tid :) toppenblogg åsså


Svar: såklart kan jag iallafall fixa lite tidsinställda! kommer redan upp några under dagen :) hoppas du var nöjad med ditt svar, och tack så jättemycket! fortsätt gärna kommentera!




9 timmar i bilen = inte bra....

Nu drar jag mig snart ut i bilen för att sätta mig bekvämt.
9 timmars resa ;) Gött!
Tror pappa tar med sig sin data så jag kan blogga lite iaf :)
Kameran hänger med till fjällen så vänta er massa bilder när jag kommer hem..
På mammas data funkade det att ladda upp bilder ^^

Dagens ripass :) Tyvärr utan bilder...

Red Riwe och Line idag :)

Line

Hon var jätte brunstig och jätte jobbig skulle stanna var tredje sekund och kolla på allt och alla. Skrittade henne bara 30 minuter :)

Riwe

Ponnyn gick super fint idag. Lika fint som han gjorde på träningen för några veckor sen. Jobbade fint i form i alla gångarter och speciellt i galoppen då han till och med kunde hålla kvar formen när jag galopperade ut på fyrkantspåret ;) Hahha , låter som om han inte kan ngt alls och typ är 3 år. Men när jag fick honom kunde han inte alls gå i form och när han väl gjorde det så gick han inte i rätt form. Tror inte jag har så mkt bilder på innan jag började träna dressyr. Annars hade jag kunnat lagt ut före och efter bild :)

Och allt e ju inte som det ska.. Det funkar fortfarande inte att ladda upp bilder !? Men ska uppdatera lite uppdateringar på datan så ska jag se om det funkar ;)

/ Nea

ska ha!


tillfälligt slut, arg jag blir!
hoppas den kommer in snart igen!



min älskade britney








lilla underbara gumman som kan börja ridas i augsti igen om allting går som planerat <3


Svar

Sofia om Massa grejer :):

är riwe din häst eller har du honom bara på foder?

Svar: Nej , jag lånar honom av en tjej :) Så han är inte min häst ;)

/ Nea


stalltjänst

idag är det först stalltjänst i stallet som står på schemat, sen hem efter det duscha och fixa mig och sticka till nathalie..
får se hur bloggningen blir idag, men ska försöka blogga något mer idag en detta inlägget. annars får vi hoppas att jossan och nea bloggar mera idag. tar faktikst med mig kameran i stallet, ska försöka knäppa några bilder som kommer upp här sen!


längtar som en galning till vi åker till turkiet i agusti, maja följer även med så det kommer bli toppen!


SUNNE 2011







jag älskart, nu längtar vi tills nästa år!

eurohorse


jag längtar!


Massa grejer :)

Kom hem från stallet för en stund sen :)
Riwe och jag gick en riktig lång promenad. Var ut och gick i 30 minuter ungefär :) Lilla sötis <3 Förutom att han nockade mig en gång så jag började blöda näsblod ;) Jätte bra! hahha , nej men han puffa inte så hårt jag börjar bara blöda näsblod jätte lätt.. Jag övad lite lydnad näe jag ändå var ute och gick med honom för hand. Att han skulle stanna när jag vill , vänta , gå fortare och massa sånt. Han har inte den bästa respekten om man får säga så. Jag menar inte att han typ biter en och så utan att han vara väldigt hänsynslös , speciellt när det gäller mat , han skulle nog allvarligt talat sprinag över någon för att få sin mat. Så det är nyttigt för honom att va lydnad lite då och då :)
Ska nog börja med det lite mer , jag tyckte det var rätt kul med det där att han stannade när jag stanna utan att jag drog i grimskaftet.

Imon har jag mkt att göra:

* Åka med mamma till torp och köpa en massa och säkert massa annat
* Tanka på busskortet som jag förmodligen kommer använda när vi tar tåget ner till Gbg
* Förmodligen hämat ut mitt bankkort
* Göra iordning lite tills på fredag , eftersom jag kommer hem runt 5 på fredag morgon ;)
* Stallet såklart , rida och fixa där :)

Så kommer bli dålig update imorgon. Och jag åker till fjällen på söndag och eftersom jag inte har iphonen så kommer jag inte blogga på hela veckan :/ Om pappa inte har med sig data som han oftast brukar ha ;)

Det funkar fortafarande inte det där med bilderna :S Och igår nör jag skulle visa pappa vad som var fel så funkade allt som det skulle såklart! ;) men måste försöka ordna det på ngt sätt ;)

/ Nea

mitt första träns


mitt första träns som jag köpte våren 2008 till Zorro, kommer så väll ihåg när jag och maja bestämde att vi skulle köpa ett sådant här träns fast i olika färger.. tycker faktiskt det är lite små gulligt!


torp med maja

kom nyss hem ifrån torp, varit där en sväng med maja efter skolan.
tog hål i örat där uppe som jag velat göra en tag, så jag och maja gjorde det hihiih :)
köpte även ett naglack och en puder, blev lite småhandlade ja. ikväll blir det att blogga och att bara ta det lugnt hemma. nu ska jag käka vitlöksbröd!


hahha, där är det.. det översta silvriga!

Vesuv ♥

Vesuv är en mycket speciell ponny med ett hjälta av rent guld! Sjukt snäll i all hantering och älskar att bli borstad och pysslad med. Vesuv är en korsningsponny meller angloarab, welsh och pinto typ? Vi köpte iallafall Vesuv i oktober 2009 och innan jag köpte honom hade han gått gymkhana men tyckte att hoppningen var roligare, han har gått par sm i gymkhana om jag inte minns fel? Med föregånde ryttare har han hoppat t.o.m LC+5 och jag har startat en LB på honom och målet med honom innan jag säljer honom kommer bli att ha startat en LA på hemmaplan. Han är en riktig favorit i stallet och alla vill hjälpa till att ta in och ut honom, fodra honom, ge godis m.m, en riktig barafavorit tills det kommer att rida ponnyn... Han är ganska svårriden och jag skulle få säga det själv och många säger att han är svår att få att jobba och vi har fått mycket beröm över mitt jobb med honom då han inte gått speciellt mycket dressyr innan. Det har verkligen varit blod, svett och tårar, men jag ger inte upp hoppet... stjärnan finns i dig ♥



lite hoppning i ridhuset i sommras...

haha rååånarluva

vesuv vill inte som josefine vill...

dressyrar i paddocken i sommras ♥


min kung ♥


hoppas ni gillar inlägget? och glöm nu inte att kommentera!


våra header


1. våran första header här på bloggen..

2. våran andra som vi vann på en tävling, älskar den verkligen. den hade vi innan vi startade om bloggen.

3. våran vi har just nu, grön o skön ;)

vilken gillar du mest?



fredag idag..

träningvärk sen igår, lite skönt men inte dirket. värker i hela magen och låren.. man får väll stå ut med det några dagar.
idag vet jag inte riktigt vad som händer, blir först skolan nu på dagen och sen blir det kanske att ta ett hål i örat får se om jag får med mig någon eller inte. annars blir det kanske bara att sova, tröttare en tröttast. ska försöka blogga jätte bra ikväll. något speciellt ni vill läsa? annars får jag komma på något smaskigt själv ;)


dyllan, nu måste jag fixa mig kraam


spooortlov snart!

snart är det sportlov, tänkte dra min vecka här för er.. då det kanske blir lite svårt med update vissa dagar :)
kan ju bara säga att det blir dålig update på lördag kväll, då jag inte är hemma...

måndag - kanske blir att åka till sunne, inte riktigt säkert om jag kan. annars blir det väll att sova och vara med någon
kompis..
tisdag - på förmiddagen blir det att plugga lite, kanske någon kompis och på kvällen klubbtävling.
onsdag- kanske blir att jag åker på lastningskurs eller så blir det någon film grej på konfan.
torsdag - ingenting inplanerat vad jag vet kommer säkert på något busiigt!
fredag - göteborg horse show och nordstan med maja
lördag - göteborg horse show och nordstan med maja
söndag - ingenting inplanerat men blir säkert lite bus här med men ska sooova!



jag älskart!

får börja med att åka skidor var något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv!
i början höll jag på att nästan börja grina för man inte kunde få stopp eller svänga, men fick lite hjälp av läraren och sen kunde jag.. slutade med att jag åkte i dom röda backarna, lärde mig ganska snabbt sa dom flesta vilket jag själv också tycker hahha :) pinsamt att jag ramlade i ankarlyften också, gled ner i ett as djupt dike, men så kan det gå..
förstår inte hur linnea kan tycka det är tråkigt, det var nästan lika kul som att rida...



bild i repris!



I'm happy! :D

Pratade med pappa för nån dag sen och då sa han att vi kanske drar hem från fjällen torsdag natt istället för fredag! :D Så då hinner jag gå på göteborg horse show (har biljett till fredagen) Får sova i bilen så går det säkert bra ;) Så jag är glad nu (a) Åker förmodligen ner med Allis , Jossan och Malin med tåg ner :) Får se lite hur vi gör med det där ;) Var lite lustigt då mammas kompis Johanna tror jag heter frågade om vi ville ha biljetter på fredagen , hon ska stå någonstans på mässan. Men hade ju redan det (eller jag hade , inte mamma)

Men problemet är ju sen , jag har ingen anning om vad jag ska köpa!? Är sugen på en ny hjälm men jag vet inte vilken isf :)

Och nu till denna grisiga data!!!! Kan fortfarande inte ladda upp en bild utan att allt läggs ner !? :s Ni får klara er så länge så får jag se om pappa kan hjälpa mig! ;)

/ Nea


sportlovet 2011....

.....kommer se ut såhär för mig..

måndag - slappa och rida 2 ponnysar ena är Vesuv och andra är ****?
tisdag - rida 2 ponnysar, vara med malin?
onsdag - rida 2 ponnysar, kompis?
torsdag - rida 2 ponnysar, ska ha hem 2/3 kompisar
fredag - GÖTEBORG HORSESHOW med malin, allis och kanske nea

detta blir alltså mitt sportlov som ni ser inte är färdigplanerat!
vill vara med Bella också men får se om hon kan eftersom hon inte har lov nästa vecka :(

puss o kram, lovar att blogga mer ikväll!





nu åker jag, ska åka i backarna


idag blir det att åka till sunne med några i klassen, frilufsdag och det fanns lite olika alternativ att välja mellan.
valde skidor, aldirg åkt i hela mitt liv. får se om jag kommer hem levande eller död, hahahahah!
men det ska faktikst bli kuul, bloggar mera när jag kommer hem..



Förlåt för uppdateringen men har haft mkt och göra = bloggningen kommer sist

Förlåt för uppdateringen igår och i måndags :) Eller uppdaterade jag i måndags ? :P Kommer inte riktigt ihåg ;)
Men kan försöka gottgöra er med mkt bloggning till helgen :) Om ni kommer med förslag vad jag kna skriva om.

Tränade iaf idag då :) Tränade på sitsen idag + mina ben som börjat åka fram och tillbaka när jag galopperar :( Inte bra (skyller på att mina ben lever ett eget liv) Nej , men det ska tränas bort såklart! Hoppade gjorde vi också. Hade två kryss och en oxer på medellinjen. Studs mellan kryssen och ett galoppsprång mellan sista krysset och oxern.
Ibörjan var han lite bråkig , var lite halv lat och så , var lite hård i munen mm. Men fick honom lite mjuk iaf och eftersom vi inte red dressyr idag så spelade det ingen roll , bara jag fick honom mjuk i hals och nacke. Sedan till hoppningen nu då. Det gick super bra , både jag coh Riwe skötte oss utmärkt. Och Riwe var så glad över att få hoppa :) Men det såg bra ut över linjen sa Pia med min sits och mina ben! :)

Och glöm nu inte komma med förlag! ;)

Dumma grej! Kan inte ladda upp en bild utan att datan bara dör typ och allt jag skrivit försvinner tror jag har skrivit om allt det här typ 4 gånger nu ? Förutom efter 3 gången då jag kopierade allt men när jag skulle klistra in !? Nej , då fanns inget där -.-
Så nu ni får klara er utan bild den här gången....

/ Nea

en liten klubbtävling


anmälde mig till en liten klubbtävling på klubben på tisdag, ska hoppa en LD på denna ponnyn.
får se hur det går, jag tror det kommer gå bra då hon gick super på den senaste träningen.
ska försöka fixa bilder och film!


måndagens lektion

'
i måndags red jag denna busen på bilden, det gick bra. han är faktiskt ganska rolig att rida igen.
gillade han jätte mycket när jag var mindre men han har förändrat sen dess men börjat komma tillbaka till den hästen lite igen vilket är roligt. men vi tränade mest att korta och fatta galoppen mellan bommar. vi skulle stå i tre eller två pungtsits och det gick realtivt bra. kunde gått bättre och kunde gått sämre. kändes som han gick iväg lite för mycket ibland. sen red vi i galopp och trav runt bommarna för att ställa dom och så. vilket gick bra, dock var han lite seg att få runt i galoppen. men i slutet blev han väldigt genomställd och gick super fint i slutet...


15 - Något jag och min favorit häst har gjort som jag är stolt över

inte ridit henne så länge, men en sak som jag är stolt över är väll när vi deltog i en klubbtävling på klubben.
hoppade 70 och 80cm, då hon inte hoppat så länge och inte var helt igång då. i 70cm så blev det inge bra flyt, hon stannade på första hindret två gånger tror jag för jag inte red med henne. tänkte mest på tempo och hur jag satt dum som jag är. men i 80cm går vi in och gör en jättefin runda. lite oflyt här och där och tyvärr så föll en bom när hon tog i alldeles för mycket på ett hinder. det är ett av dom finaste minnena med henne, dock den dagen brunstade hon och var bråkig i stallet. var väldigt nära att jag strök mig för hennes temprament men som tur gjorde jag inte det.
hoppas du blir bra snart älskling! <3


kul med förslag, men detta känns fel att skriva

kan du inte skriva om några av dina närmaste vänner? ca fem/sex stycken kanske?

visst skulle jag kunna det, men det känns lite mer som mitt privatliv eftersom detta är en hästblogg som inte handlar om mig eller så. även skulle det vara svårt att välja ut 5-6 stycken av mina närmaste vänner. finns några som jag umgås med dagligen, vissa som jag träffar någon gång i veckan och vissa som jag nästan aldrig träffat och dom alla betyder typ lika mycket för mig. men jag får tänka på saken så får vi se om det blir av eller inte.


oseriös bild, men maja är min absolut bästa vän!



mina bruuudar ♥

Anonym om Stallet :):


Hej tjejer! Skulle vilja veta lite mer om eran relation till varandra. Kan inte var och en skriva lite om varandra eller något? :) superfin blogg!

Svar: Självklart! allt för er bloggläsare ;) ♥



Jennie - go o gla' tjej som jag har haft 10000000000 undrebara minnen med, en av mina första bästavänner och hon är fortfarande en av mina bästavänner, som hon skrev så träffas vi tyvärr inte lika mycket längre :( men kommer att träffas snarast! aja de går inte att ha tråkigt med cheeeyen :D


Linnea - min allrabästavän, som jag ställer upp för i vått och torrt. e med varandra varje dag 24/7, hon är helt enkelt min andra halva! trotts våra snåtjejtjafs :P

Dessa brudar är helt enkelt helt undrabara, ångrar inte en sekund utav att jag har fått träffa dom! tack för allt ni gett mig tjejer, ni e bäst




min relation till dom andra två

Hej tjejer! Skulle vilja veta lite mer om eran relation till varandra. Kan inte var och en skriva lite om varandra eller något? :) superfin blogg!

Hej du, visst kan vi göra det. Tack så mycket :)


Linnea - vi har känt varandra i några år nu, men inte träffats på länge. förr sågs vi kanske någon gång i veckan i stallet och liknande så länge vi båda red där. när hon flyttade ses vi inte lika mycket längre vilket är tråkigt. men vi håller ju kontakten genom datan och mobilen. lite tråkigt att vi inte ses mer eftersom vi inte bor så långt ifrån varandra. men vi vi var fyra vänner förut som kallade oss bästa vänner med varandra typ, så våran relation har la blivit sämre hur äldre vi blivit. men en toppen tjej som man aldrig kan ha tråkigt med.. och glad över att jag lärt känna.


Josefine - vi kan väll nästan säga att vi klickade så fort vi träffade varandra, jag har verkligen ställt upp för henne ifrån första stund jag såg henne. vi har känt varandra länge nu och vi har varit riktigt tajta kompisar. samma här som med linnea, vi träffade varandra ungefär någon gång i veckan innan sommaren men när hon flyttade sin häst blev det samma sak här. vi såg inte lika mycket längre, dock har jag träffat jossan dubbelt så många gånger efter dom flyttat mot linnea. vi håller kontakten genom mobil och data. ses ibland på typ torp och stan. men en unge som jag vet inte vad, hon är la det mesta hahha. men jag är väldigt glad över att jag lärt känna henne.


Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra

ja du, denna frågan kan man nog tänka ganska mycket över. men en sak är när man kommer till stallet och man hälsad på och alla nyfikna hästar som står i sina boxar och kollar. det är en speciell känsla på något sett, men det som får mig att må bra med ridnignen är väll alltid känslan. det är kul att samarbeta med ett soppas stor individ och man träffar väldigt mycket nytt folk. denna var väldigt svår, jag vet inte vad jag ska skriva. ridningen får mig att må bra men jag vet inte varför, jag tyckte det var kul när jag var mindre och det sitter kvar ännu. jag skulle inte klara mig utan att få vara i stallet och rida. det är en del av mitt liv som måste göras.





Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min favorit häst



* underbar
* snäll
* pigg i hoppningen
* gosig
* söt


Stallet :)

Nu drar ja mig snart ut till stallet. Om pappa kan komma hem om ngt år och köra mig!
Jag har faktiskt vart hemma idag. Hade jätte ont i magen imorse men lite bättre nu ;) Hade tänkt att jag skulle plugga men har inte gjort det en :/ Tyvärr , skulle behöva det men det får bli ikväll :)
Och filmerna vill inte komma upp på bloggen! :( Vet inte vad det är men ni får länk:
70 cm:
http://www.youtube.com/watch?v=RRPfd77Qxu0
80 cm:
http://www.youtube.com/watch?v=UpoCwwxaC9c
Sötis Riwe <3

kom ihåg mig

kom precis hemvandrade ifrån skolan, om 1 timme blir det att åka mot stallet.
ska in en snabbis på öb och köpa lite hårprodukter och en planch typ, ska rama in den och sätta upp den på väggen i mitt rum. blev verkligen förälskad i den när jag såg den här om dagen..
blir mera uppdate när jag kommer hem ifrån stallet..


random bild som jag tagit..

sommaren, jag väntar in den med stora steg


jag älskar denna bilden, färgerna i himmelen!


Filmer från Clear Rounden , hade jag tänkt...

Försökte ladda upp filmerna på youtube. Ena filme kom upp men inte den andra :s Och det tog inte lite tid heller att ladda upp den! Tog ungefär 1 timma... Så måste ladda upp det igen och jag orkar inte göra det idag så gör det imorgon istället om jag hinner :)


Göteborg Horse Show

Alla skriver ''åhh , vad jag längtar tills Göteborg Horse show'' och massa sånt. Vill ockås dit! :( Själv åker man till fjällen under sportlovet :( Gillar inte alls att åka skidor. Det ända man gör är att frysa och få ont i fötterna. Ha på sig massa fula termobyxor och tjocka stora jackor. Fast när jackorna är stora och mysiga är det helt okej :) Nej , inte min grej. Första halvtimman är okej sen nej då har man bara ont i fötterna :/
Göteborg Horse Show är lixom årets höjdpunkt och jag missar den ? :o
Får nöja mig med falsterbo till sommaren <3




kolla efter eller inhandla på ghs


en grej jag ska kolla efter och se om jag verkligen vill ha är marinblåa tretorn, inte riktigt bestämt mig en.
får även se priserna på dom, hittar jag något ställe som har bra rea och dom finns i rätt färg och storlek kanske jag står till. annars blir det att köpa dom på svensk ridsport i mars någon gång.


nya whitaker byxer ska inhandlas, vet dock inte om jag ska köpa dom svarta eller dom röda. det återstå att se.


ska även se om jag hittar något snyggt tävligsett, hittar jag något som jag fastnar för slår jag säkert till. kommer inte köpa något för att det är billigt eller så. inte behov av något men ska allt kolla efter det.

sen är det ingenting som jag vet jag ska kolla efter eller köpa, kommer säkert få mig något mer hem.
ska ditt fredagen och lördagen,vilka dagar ska du ditt?



och så va de söndag, igen...

Isabelle Karlsson om mina transportsett:
kul att du uppdaterar med så bra inlägg, kan inte ni andra också försöka med det? :)






Svar: först och främst kul att du gillar Jennies inlägg iaf! men vi vill ju vet VAD NI VILL, att vi ska blogga om? inte bara att ni vill att vi ska göra bra inlägg... för de hade ju blivit lite weird om alla 3 skriver exakt samma inläg? eller? :)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------







Ridningen gick kalasbra idag! vesuv var superduktig så jag tog fam ett lite kryss och malin filmade, så jag undrar om ni skulle vara intresserade av en lite filmsnutt?








en bild nea tagit av "vårat" undrabara stall, någon som skulle vara intresserad av att ha ett lite filmklipp om de?





ja du, det kan man undra

Anonym om mina transportsett:
varför har du så mkt?

vad ska man säga? jag älskar att köpa saker och att vara fin när det väll gäller. fått nästan hälften av sakerna av kompisar och så. men jag är en tjej som vill ha saker och om jag vill ha det så köper jag det eller får det när jag fyller. en grej varför jag har så mycket är väll också så att jag egentligen typ skulle haft en egen häst nu, men det blev inte av och jag hade köpt lite saker innan till just den hästen.
skriv gärna vem du är nästa gång!





Planering v.7 - Riwe

Måndag: Skritta
Tisdag: Ut
Onsdag: Träna
Torsdag: Vila
Fredag: Ut
Lördag: Dressyr
Söndag: Markarbete

Riwes planering v.7 :) Får se om jag kanske byter så det blir markarbete på lördag och dressyr på söndag men får se ;)


Snygg bild ^^


Dagens Resultat :)

70 cm

Han var hur pigg som helst och han var jätte glad över att få hoppa :)
Han studasade mer en att galoppera och var jätte stark. Kändes okej men inte den bästa rundan. 
0 fel.

80 cm 

Samma sak här. Lika pigg och stark men denna gången var han mkt jämnare i galoppen , jag höll inte in honom lika mkt som i 70 och då gick han lite bättre.
0 fel.

Film kommer om en liten stund :)


Fin liten bild Jossan tog från tävlingen idag ;)



söndag - en vecka kvar till lov!

idag blir det att åka till mormor en snabbis och den kyrkan med maja runt kl 6, uppdaterar mer när jag kommer hem.
en vecka kvar till looooov!




Dag 12 - Det här saknar jag


finns det något mer att sakna en dom underbara åren med linnea, maja och josefine!
( jossan är inte med på bilden, men hon stod bakom kameran )


mina transportsett


ett rosa och gulligt fleecetäcke, grårosa grimma och ett rosa grimskaft.
till ponny - då det är förlitet för storhäst


samma rosa flecetäcke, en grå/rosa grimma och till det kan jag välja mellan
ett rosa grimskaft eller ett som har färgerna, blå/lila/grön..
till ponny/liten häst - grimman passar men täcket kan vara för litet beror på hur hästen är bygd.


ljusblått/marinblått flecetäcke, med en matchande grimma till och ett svart grimskaft.
till häst - då det är cob/full på grejerna.


en svart ludgrimma, kan använda den till båda tävlingsetten.
till ponny/häst - storlek cob så passar det mesta.



taggar till....

GÖTEBORG HORSESHOW!!!!! årets höjdpunkt enligt mig, bara älskar stämningen. Jag ska dit med Allis och Malin på fredan då nea ju inte kunde :( min kul att gå med mina andra bryyydar också förståss!!
så jag jobbar och sliter för att få ihop lite pengar, har ingen speciellt som jag ska köpa, men de blir ju alltid en del med hem när man är där så :D
tänkte faktiskt sätta mig och kolla runt vad jag vill ha för ngt,  så slänger jag upp de sen!

btw så SUGER ni på att kommentera!? vad händer lixom? vi har rätt bra med läsare så komigen, annars tröttnar vi.. och om ni inte gillar våra inlägg så SKRIV VAD NI VILL LÄSA OM, för du är de ju självklart att vi bloggar om de! allt för en bloggläsare!








Bra Nea , jävligt bra -.-

Jag är så jävla duktig asså! Förut innan jag drog till stallet tappar jag Iphonen i handfatet fullt med vatten -.- Jag är så duktig <3 Får lämna in den sen när mamma och pappa kommer hem och se om jag kan göra ngt åt det men tror inte det.. Man får ju inte upp skiten heller :o Så man kan torka batteriet och skit -.- Så tror inte tyvärr min älskade mobil går att rädda eftersom den hela batteriet är helt genomblött -.- Tog Gustav Xperia så länge. Men förstår mig inte på sådana mobiler går ju typ inte att skriva ett sms! :o
Den är så liten mot vad iphonen var. Dumma mobil kanske ska börja skriva brev istället när jag ska ringa/smsa någon ;)

Men tillbaka till vardagen. Riwe gick sådär idag. Det var två andra som hoppträna smatidigt som mig i RH så kändes bara som om jag kollade hela tiden så jag inte var ivägen. Sen tog dem väldigt mkt plats också fick hålla mig på en liten volt nere i RH... Men kändes väll okej inför imorgon :)


Saknar dig redan <3


mina tävlingssett


ett schabrak som jag inhandlade på göteborg horse show förra året. matchande spö till som också inhandlades samma dag. aldrig användt det då det var förstort för ponnyn jag tävlade.


marinblått tävlingsett ifrån hööks, det snyggaste jag har. matchande spö till också, samma som på bilden över.
ursäkta för att det inte är tvättat, men det slits bara då och det får bli lite skitnare innan det åker in i tvättmaskinen.


rosa schabrak som jag fått av linnea, älskar det då det är så gulligt.
spöt inhandlades i somras, märket jacson det är för gulligt det med.


mitt första schabrak, köpte det till zorro. men jag tycker är för gulligt.
matchande luva och spö till också. skulle faktiskt kunna använda det på någon tävling för att se hur folk reagerade.


ländtäcke som matchar till alla tävlingsett, köpt på hööks.

imorgon ska jag visa er en sak som jag tycker ska matcha lika mycket som tävlingsetten, jo hur hästen ser ut i transporten.. så imorgon kommer bilder på mina transportsett om man kan kalla det så!



dagen blev ändrad

dagen blev ändrad, hatar att sitta hemma och efter någon timma plugg fick jag nog.
gick bort till maja en sväng och kom hem för någon halvtimme sen. ätit och kollat fejjan lite.
ikväll blir det mys med familjen hemma, skönt det med ibland i vilket fall efter gårdagen hahah..

ska försöka komma på lite saker att blogga om också!


gårdagen och dagen

fick en fråga om vad som hände igår och ahh, jag blev in puttad i en soffa och smällde i näsan. vet inte vad som hände under 5 sekunder typ, så har fått en liten minnesförlust typ. blödde som fan och yr när jag ställde mig upp. gjorde as ont och det blev inte bättre så efter 2-3 timmar fick jag åka in till akuten då vi trodde den var bruten. sår på näsan och i, hade fått en ordentlig smäll och den är svullen en nu. jadu, lite tur hade i vilket fall. hade dödat någon om den var bryten..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

idag är det att ta det lugnt som står på schemat, vara hemma och vila upp mig.
även en massa plugg, två prov nästa vecka och en inlämninsuppgift som kommer ta tid att göra så ska träna och försöka fixa det idag. även se på en dokumentär om hells angels eftersom jag skriver en uppsats om dom, fast den dokumentären verkar toppen redan sett en liten bit av den så den tar jag inte som plugg direkt. hade sett den även om jag inte hade skrivit en uppsats om den. blir även bra uppdate idag, ska försöka komma på något bra och intressant att skriva om.


bild på mig och dyll haar...
saknar dig gubben!



Plugga och stallet!!

Idag består halva dan av att plugga och halva stallet! Ett prov , två läxförhör , en inlämningsuppgift och matteläxa och hemkunskaps läxa ;) Gött!! Fast hemkunskaps läxan ska inte in fören efter sportlovet så ;) Men jag är duktig och har redan gjort den <3 ahhahah , gjorde hamburgare i onsdags och då kunde jag lika gärna göra den som min läxa :) (skulle göra middag till familjen eller vad det nu var)

Åker till stallet senare idag tror jag.. Jätte fint väder idag att rida ut! :) Men igår var det verkligen jätte halt ute! Och jag tror inte att det har blivit bättre idag men får se hur det blir när jag kommer till stallet.
Måste hoppa in på hööks med och köpa lite smörjnings saker :) Tror jag inte har ngt kvar ;)


Lilla smoothie <3


Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen


lysekils ryttarförening


Dag 10 - Mina drömmar

en av mina största drömmar är att vinna hoppklassen på en stor tävling.
att rida in och gjort det bästa man kunde och det räkte till en första placering.
ta imot priset och rida ett ärovarv till simply the best eller vilken underbar vinnar låt som helst.
det är ju som sagt drömmarna man har inom ridsporten, sen finns det ju alltid lite utanför om killar och så..






jag säger bara lyyckat

denna kvällen var okej till en början, avslutades på akuten...
toppen eller vad säger ni, nej nu ska jag försöka sova bort smärtan...
bloggar mer imorgon!


Yes , nu är jag tillbaks igen ;)

Yes , nu är jag hemma i mitt hus igen :)
Första skolan då såklert , helt vanliga lektioner utom sista då det var en stor pöl med avloppsvatten som låg inne i vårt klassrum :S Så vi fick sluta tidigare :)
Stallet sen , kallt som attan är det nu! Inte bra... Väntade iaf på att alla lektioner var slut så jag kunde rida i RH efter dem. Han gick okej men inte mer en det. Eftersom jag frös väldigt mkt spände jag mig och då spände Riwe sig också och då blev inget bra. Jobbade mkt med att han ska hålla kvar formen när jag saktar av. Och även ökningar mm :) Lyssnade okej...
Sist gång när jag red honom när han gick sådär bra så värmde jag upp mkt längre. Nu började jag rida 10 i 7 och jag skulle hem halv 8 så 20 över var jag tvungen att lämna RH. Så det blev lite ont om tid när jag red men det funkade okej :)

Usch , har en engelska inlämning på fredag. Vis ak skriva om en film vi såg på engelskan i skolan. Men jag har vart sjuk alla gångerna vi såg den , såg bara första avsnittet. Så säger hon att jag får ta och kolla på filmen hemma. Och idag frågar jag ifall hon har med sig filmen så jag kan ta hem och kolla på den. Nej , då säger hon att jag inte får ta hem den! Utan jag får ta och hyra filmen !? Eller låna den av en kompis -.- Försöker leta efter ngt sånt där grej som hyr ut filmer så man kan se dem dirket på datan men ingen har ju den filmen !? Bajs säger jga bara....


Vinterland då , vinterland nu -.-


kaaanin





miiin söta lilla kanin!


Dag 9 - Mitt bästa hästminne








alla j*vla underbara minnen man har ifrån när jag,maja,nea och jossan var i ett stall i skredsvik och ja vi hade alltid kul. alla dagar vi hade tillsammans, alla gånger vi sov hos varandra, stöttade varandra i vårt och tårt. vilken tid, den kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och om jag fick skulle jag vilja uppleva den tusen gånger om. så mycket galet vi gjort och allting vi gjort tillsammans, en tid som ja betyder guld för mig. vi red där ifrån 2007-2011, så mycket vi hunnit med. tävlingar, uteritter, ridit vilse, tältningar, lekar jag vet inte vad. men det är en sak som gör mig lycklig, vi har verkligen gjort allting tillsammans.


möten o sååå

hej på er, kom hem från stallet för ett tag sedan.
ingen ridning idag utan var på ungdomssektiones årsmöte, blev invald i ungdomsektionen och även en av dom som kommer åka på bohuslänssektionsmöten eller vad det nu heter. efter det såg jag på någon lektion och var med sanna. sen åkte jag hem och nu sitter jag här, imorgon blir det typ ''party'' hos melinda så ska vara där med lite gooa brudar..
så ingen bra uppdatering imorgon, förvarnar er för det..

red en häst åt en kompis i vintras och gjorde då min första ponnyfläta i hela mitt liv.
här är resultatet hahahhha!



Snö , snö och ännu mer snö! Att det aldirg ska sluta !?

Yes . såg att Jossan hade bloggat lite så då tar jag och gör det medans hon är uppe och duschar ;)

Skolan först då som vanligt. Torsdagar suger , jobbiga lektioner bara men jag överlevde :) Åkte direkt till stallet efter skolan. Riwe fick vila idag tyvärr :( Det var inte ledigt i RH idag. Så pysslade om honom lite idag bara :) Bytte täcke eftersomtäcket var helt genomblött! Det är inte bra att ha ett stort hål mitt på rumpan på täcket ;) Hahahah , måste laga det hålet -.- Försökte även att klippa manen på honom som hade blivit 3 km lång! Men efetrsom den var jätte blöt blev det svårt att klippa och så är jag inte den bästa på att klippa heller ;) Jossan får ''efterkontrollera'' så¨det ör rakt mm.

Och denna dumma snö !? Helt onödigt att den kom nu -.- Det som nästan hade smält helt och det nästan var vår var det ju! men nej då , på morgonen när man vaknar så är det hur mkt snö som helst.. Inte okej...
Det bästa med snön är att hästarna inte är leriga och smutsiga nnär dem kommer in. Hatar när Riwe är det. Speciellt eftersom han är vit också , den lilla smutsgrisen :)<3


Nej , men gud vad söt bild jag hittade på Jossan's data :') Alla har vi vart små ;)
Vet att Jossan kommer döda mig när hon ser vilken bild jag valde :D


sitter med min tönt...

... Linnea Lundh hos mig, och som ni kanske antar sitter vi vid datan :) ska försöka få med henne till att kanske gör ett videoinlägg sen? eller vad tycker ni? <3
aja, vi har varit uppe och ätit nyss, pratade med malin om imorgon och massa sånnt kul :D
nu ska jag gå upp och duscha och sen fortsätta dunka varan underbara musik :D





hadegött//


        &      


hämlisar..

hellu på er :D sitter och planerar lite hämlisar med myggan förstår ni. Världens bästa har ju fyllt fjortis you know.. haha, men vi har liote hämlisar på g iaf :)

jag har legat lite lågt med bloggningen nu några dagar du vesuv halkade i hagen och sträkte sig i måndags, stackarn :( men nu är han bra igen och jag ska skritta han resten av veckan och sen trava lite nästa vecka och galoppera och sen kan jag nog rida han som vanligt!

ni får kommentera mycket nu! annars är det ju inte roligt att blogga!


SÅ GE OSS MASSA FÖRSLAG PÅ VAD VI KAN BLOGGA OM NU! så lovar även jag att skärpa mig.


 



min fjååårtis där :D

Dag 8 - Min favorits hästs vardagsoutfit



är inte exakt dom här sakerna, hon har ett glen gordon träns en svart sadel och olika schabrak..



fult upp hela dagen

kom nyss hem ifrån stan, varit fult drag idag. fixat present till en kompis som typ har party på fredag och så. så nu är det fixat och klart. hittade även en snygg kofta som jag kööpte till mig själv, svart och går ner över rumpan. letat länge efter det och denna var på rean så slog till. sen var det konfan, och tjötade med lite folk och sen tog jag bussen hem ganska snabbt. kalt ute, längtar verkligen till våren nu. alla går i skinjacka men förstår inte hur folk klarar av det nu.





Nu drar jag snart till skolan..

Yes , nu drar jag mig snart till skolan. Onsdagar in my love <3 Har typ inga ''jobbiga'' lektioner på onsdagar :) Sjukt gött!
Kommer bli dålig update från min sida både idag och imon. Idag består hela dan åt att plugga. Imon sover jag hos Jossan. Mamma och pappa åker till Spanien onsdag - söndag :)

Vårt hus i Spanien :)

ifrån familjen annorlunda


tog en bild på tv4play när riwe och vesuv är med i pogramet :)


Vad ska jag välja ?

Såg att Jennie hade skrivit att Lysekil hade en tävling 12 mars. Ska ju till TFRK då. Men vet inte om jag hoppar på TFRK eller Lysekil. Spelar egentligen ingen roll för mig. Jag tycker att TFRK har finare anlägging. Men eftersom Jennie ska antagligen var där så hade der vart kul att träffa henne :)

Så vad tycker du ? Trollhättan eller Lysekil ?


VS.




Dålig update iknow ;)

Halloj :)

Riwe skrittade jag bara ut 15 minuter idag eftersom han gick otroligt fint igår :) Han var jätte glad över att få komma ut och kunde inte skritta! Dumma ponny <3
Imon vilar han , gott för honom <3

Vet att det vart lite seg uppdatering från min sida men hinner inte blogga varje dag. Första skolan , sen direkt stallet , kommer hem runt 8 , duscha , torka och sedan platta håret och sedan massa plugg.... Men försöker så gott jag kan :) Tur att Jennie är grym <3

Imon är jag hästfri och det står bara plugg på mitt shema -.- Har prov på torsdag och kan inte ett skit!!!! -.- har även en annan sak som jag ska kunna tills torsdag men det är inte så viktigt så skummar igenom det och sen blir det bra :) Har faktiskt jätte lätt att lära mig nya saker , räcker att jag kollar några gånger så kan jag det ;)


Längtar tills sommaren <3


tävling på klubben..

Lysekil Ryttarförening
Har lokala tävlingar 12 mars för ponny och 13 mars för häst, så då blir det att vara där och hjälpa till och så. Tror inte det blir någon tävling för min del då britney inte är bra en och hon kommer nog inte komma igång till dess. Någon av er som ska vara med på den?




Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

finns väll egentligen ingen speciellt reskap jag inte skulle klara mig utan, men jag skulle aldrig sitta upp på en häst utan hjälm och rida ett ordentligt ridpass. visst är det fotograferingsdags med klänning då kan det vara ett undantag men då får man ta den risken. men skulle aldrig ta och hoppa över ett litet hinder utan hjälm, för först och främst känner jag mig osäker och om det händer något kan skadorna bli mycket större uta hjälm. så jah hissar både ridhjälmarna och ridvästarna. inte så ofta jag rider utan väst heller, gjorde det några gånger jag har japp men när jag rider lektioner har jag alltid säkerthetsväst.
får väll inte glömma att utan tränset hade jag aldrig klarat mig!



Dag 6 - Något annorlunda med min favorit häst

förlåt för denna inlägget inte kom igår, men hade inte tid och hade faktiskt glömt av det om jag ska säga sanningen..

det beror helt på vad man menar med annorlunda, jag har inte funnit något ännu som är annorlunda som jag inte vet att någon annan häst har. men en sak är väll att några tycker hon ser ut som en älg och andra förstår inte hur dom ser det, jag är en av dom som inte kan se likheten medan andra gör det hur enkelt som helst. så en annorlunda sak är väll att det är en blandning mellan älg och häst jag rider på. hahah, nej men jag har inte funnit något stort annorlunda med henne som jag inte träffat på hos någon annan häst. har inte känt henne så länge heller så kanske inte har upptäkt saken.


bild ifrån klubbens hemsida!

Första tävlingen för i år....

Usch , usch och usch!! Jag har nog världens bästa ponny <3 Tränade idag för Pia. Körde dressyr..
Och gud så fin han var!! Både han och jag var duktiga idag (a) Bästa träningen hitills. Och han var jätte fin i bakbenen idag :D Så extra + för det ;) Har väll inget mer att säga om dagens ridpass , 5 guldstjärnor idag till Riwe <3

Och vet ni vad ? Två stycken från stallet är med i familjen annorlunda i år. Och dem var och filmade i stallet och så kolla jag nu då och så såg man Riwe i hagen :) Och Vesuv i bakgrunden. Riwe kommer bli filmstjärna nu! hhahha , nej då men lite roligt var det faktiskt :)

På söndag är det iaf nu bestämt att jag hoppar Clear Round. Hoppar 70 - 80 eftersom det är förtsa ''tävlingen'' för i år :)


Söta lilla underbara ponny <3



bilder som jag har tatt














någon speciell bild du vill se?
kommentera så ska jag försöka hitta en sådan :)



snart åker jag till stallet

idag är det lektion som står på schemat, åker ditt om en stund.
rider inte fören vid halv 7 men tjötar med folk o massa sådant innan lektionen, ingen aning vem jag får idag men vi får hoppas på någon roligt. men nu måste jag dra mig puss puss'
uppdaterar mer när jag kommer hem!


gammal bild på mig och pepper, var en som ville se foton som jag har fotat och det kommer senare!

mina ridstövlar

förlåt för att alla skorna är skitna, orkade inte putsa dom!

mina vinterridstövlar, fodrade inne och märket jacson..
kostade 400kr, så köpte dom för jag enkelt fryser om mina fötter.
underbara och skööna, dock är dom två storlekar förstora...

ett par ridstövlar som inte är direkt snygga men underbara att använda.
kostade 500kr och dom har ett jätte bra grepp i stigbygeln, dom
tål även lera och skit mycket bra och även lite varma.

ett par ridstövlar som jag inte använder längre, för det första är dom sönder
men även stela och hårda för jag inte skött om dom så bra. kan använda dom
ibland om jag bara ska till stallet om jag inte ska rida.
kostade runt 1200kr när jag köpte dom.

mina ridskor, inte användt dom på länge men brukar ha dom på sommaren
när det är varmt och jag ska rida eller när jag bara ska ditt och inte rida.
stövlar på sommaren blir alldeles för varmt ibland, men om man vill rida
ett dressyrpass eller hopppass brukar jag ta dom för att få bättre stöd.
kostade runt 700kr..

mina tävlingstövlar som jag alltid har på tävling och även på träningar på sommaren och våren.
fryser jätte mycket om fötterna om jag har dom på vintern. dock är dom förstora på foten och i vaden,
köpte dom för 400 kr och det var ett riktigt kapp, jätte bekväma och goa stövlar.
en knapp har även gått sönder på dom :/

och snart hoppas jag dom här står hemma hos mig..


tretorn marinblåååa!


Förlåt för dålig uppdatering , tur att Jennie finns <3

Hej Hej :)
Förlåt för dålig update från min sida men hade inget särskilt att blogga om igår.
Sitter just nu i skolan och bloggar från mobilen :) Börjar inte fören 9 på måndagar. Men eftersom mamma och pappa jobbar så är jag i skolan redan 20 i 8 -.- och den senaste bussen jag kan ta går 20 över 7! Jätte bra ;)
Får se om Riwe vilar idag eller om han får gå en sväng i RH :) men jag tror inte mamma kan köra ut mig idag fören runt 8 - halv 7 :/  Så får se lite där...
/ Nea

linnea och riwe filmen



youtube försämrade kvaliten massor, så förlåt för att filmen blev suddig :/

förlåt igen för...

...uber dålig update! som hos en kompis igår till idag så de är därför.
Nu sitter jag iallafall och lyssnar goo musik och kollar alla bloggar och facebook, min hals e kass så får se om jag orkar skolan imrgn :/ Igår red jag ut för första gången i år typ? nä, men de har vart sjukt halt och så så de har inte gått och jag utsätter inte min pärla för det, men igår var vagarna superfina så jag tänkte äh vafan! så jag drog med mig malin och ut bar de. Vesuv var GALEN, eller heta ridturen va galen! håll på att flyga av 2 gången och fick mig en del flygturer kan man väll säga.
Idag red jag i ridhusen 30minuter bara, han var faktiskt finare än jag hade trott så de va bra.
nu tänkte jag gå ner och äta :D

pusshaj


ponnyakuten nu!

nu ska jag se på ponnyakuten som är en av dom två roligaste punkterna på söndagskvällen.
det och solsidan, missa inte avsnitt 5 av ponnyakuten http://svtplay.se/v/2318317/ponnyakuten/del_5_av_16




Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda


här är lite av mina snoddar, rosetter, ansiksborstar och mankammar som finns i min rycklåda..

rosetterna, dom är mycket ljusare rosa en på bilden..

inte lite mankamar..

alla borstarna

glitter!

pälsglans!

det är det som finns i min ryktlåda, finns det något i din som du inte klarar dig utan?

lite urval på bilder på josefine och vesuv














lite bilder som jag tog på josefine och vesuv i somras, visst är dom fina?

mer uppdate ikväll

förlåt för den dåliga uppdateringen, ska blogga bättre ikväll och då kommer dagens inlägg ifrån kalendern och lite annat smått o gott..


14 år idag!


14 år blir jag idag! :D
Och snart drar en 14-åring till stallet!


Crazy dog...

Halloj :)

Har proppat i mig massa go mat och efterrätt! :( Inte bra , men gott!
Har fått massa fina presenter av släkten (min närmaste släkt då jag har en välidgt stor släkt ;P) men säger/visar inte vad jag har fått en fören imon då jag får av mamma och pappa också :) Jag fyller ju faktikst imon egentligen.
Farmor och farfar har med deras 4 månaders gamla lilla valp :') Hur söt som helst! Men jag undrar ifall hunden verkligen mår bra. Blir helt CRAZY när den ser någon och vill hoppa och klänga och pussa. Riktig kelsjuk e hon. Man kan nästan säga att hon är en jätte stor energikälla så mkt hon håller på!!!


Nezza och Figge var ju mindre glada av att se hunden ;)



Dagens Ridpass :)

Riwe gick i RH idag eftersom det nästan var storm ute!
Hade hackamore på honom idag. Han går jätte fint på det , tyvärr har han lite för mkt kontroll när jag rider på det. Han vill gärna sprinag fortare en vad jag vill att han ska göra och det utnyttjar han ju såklart när jag rider på hacket. Så idag övade jag mkt på lydnad och tempo växlingar :) Det gick helt okej faktikst , ibland lyssnade han super ibland sket han bara i mig. Jag brukar bara egentligen använda det när jag bara ska skritta på honom :) Han får otroligt fint på det bettet men lyssnar väldigt dåligt...

Och tog faktikst jätte lite bilder idag! Ungefär bara 10 bilder eller ngt xD


Riwe mitt sitt söta dö-skalle täcke :)




denna vinter har varit för fin!









denna vintern har varit en av dom finste vintrarna jag varit med om, snön har legat fint och solen har tittat fram ganska mycket :)

just nu..

godmorgon på er, idag blir det att vara med lite folk hela natten lång..
så vet inte hur uppdateringen blir, men ska försöka blogga så mycket som möjligt ikväll.
har mycket plugg och sådant som måste göras med så bloggandet får lida lite, paff över att jag pluggar brukar inte direkt göra det så hela dagen imorgon får gå till det.

men tips på saker vi kan skriva om i bloggen skulle vi inte tacka nej till :)




Dag 4 - Favoritbilderna på min favorithäst

eftersom jag inte har så många bilder på mig och britney en, så får ni mina favoritbilder som jag har när jag rider på vissa hästar.
så här kommer dom, några har ni säkert sett förut och vissa inte :








på något sett så har jag inte så många nya bilder när jag rider, men mer ska fixas till våren/sommaren när man får bäst och finast kort..


har tråååkigt, så nu får ni ett annorlunda inlägg






här får ni några skööna bilder på mig och ellika från en lektion idag...
jag tycker denna bruden ska ta och skaffa en blogg och jag vet att hon läser detta för hon är en bloggläsare, hihihi ;) jag har ingenting för mig just nu, ligger o rötnar i sägen.. så får bli ett litet skit inlägg ifrån min sida.
dunkar ebba grön ifall någon ville veta, ung och kåt!
ps. i love you, eller nej ;) men jag äälskar mitt hår nu, pefeekta färgen och det börjar blii långt!!


Fyller år på söndag :)<3

Hemma efter stallet nu :) Skrittade/travade lite barbacka på honom då jag inte hittade longeringsjorden :/ Men det gick lika bra det :) Han jobbade mkt fint i både skritt och trav , tyvärr blev det lite skumpigt i traven då man inte kan sitta i traven på honom ;)
Lektionerna hade redan slutat när vi kom dit 19.10 :o Trodde dem slutade 19.30 men dem hade slutat mkt tidigare idag men det var bara bra för mig så kunde jag rida nästan direkt när jag kom dit :) Óch jag glömde självklart kameran! Glömsk som jag är -.- Men imon lovar jag att kameran hänger med <3 Hoppas jag....

Drar morgondagen shema för imon:

* Åker till stallet runt halv 10 - 10
* Rider och allt det där
* Har lunchpass 12 - 13 kanske ? Beror på hur snabba ebba och jag är :)
* Hem och duscha
* Sedan kl 5 kommer släkten (fyller år på söndag så då firar vi imon)
* Sen får jag se när dem drar sig hemmåt och så :) Då blir det väll att sätta på någon bra film..




licens för 2011 fixad...

då var licensen för iår beställd, får hoppas det blir ett bra och lyckat tävlingår.
tävlar självklart för den underbara klubben, lysekils ryttarförening.....




svar på fråga

klara om nu sticker en glad tjej till stallet...:
jävlar vad mycket saker du har, har du eget eget rum i huset till allting? :)

hahha, jag har det typ. vi har ett rum vid vårat tvättrum som vi hade en oljepanna i förut. men när den flyttade ut så fick jag det till mina hästsaker vilket jag är glad för idag. för man samlar på sig rätt mycket varje år som antagligen används eller så ligger det bara där och kommer andvändas snart.. skulle egentligen haft egen häst nu men det blev inte av så köpte lite grejer till det men så nu ligger det mest där och hoppas på att användas på någon tävling snart.
så jag har ett halvt rum till mina hästsaker...




Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

jag har ingen större rädsla när jag rider men en hemsk sak som jag aldrig vill ska kunna hända är att ramla av på ett hemskt sätt och skada sig ordentligt så man kanske aldrig kan bli bra igen. ett brutet ben eller två, men att ramla av och skada sig ordentligt som att bryta revben, skada nacken, bryta nyckelbenet, komma när ögonen och bli blind. sådant kan skrämma mig, men det värsta är att slå sig så illa så man aldrig kan rida igen eller gå normalt. visst är det hemskt att bryta ett ben men då har man haft någon tur i vilket fall en att ramla av och slå sig riktigt riktigt illa. det är nog den största rädslan jag har att vänta mig.. en av sakerna som var min största rädsla var att bli för lång för ponny, men den har redan skett och det är så himla tråkigt när man inser det och man har många ponnyår kvar och tävla men inte kan utnyttja dom.


bild ifrån google


glad cheyyyy (L)

Nu ska jag aldeles strax ner till pappsen, bror och jennifer och käka pizza, gött som fan.
Min update har sugit idag, men drog till staller direkt efter skolan och gjorde iordning allt för 2 hästar idag, Alina frågade om jag kunde ta Ezzet idag så de gjorde jag :D
Nä, nu ska jag dra, MKT bättre uppdatering här imrn vill jag lova! åker tills stallet sent då och är ensam hemma på förmiddagen så kanske att ni kan få en videoblogg?

Eller, vad säger ni om dt?





glaad chey i spanien med nea förra året, mindre fin bild menmen,
jag bjuder på den!


I'm sick!

Usch och fy vad det regnar :( Fast jag tycker det är riktigt mysigt att sitta inne och ligga under täcket och kolla på tv. Förutom att Riwe står ute i regnet nu.. Inte för att jag tror att han bryr sig så mkt men ändå. Men dem brukar få komma in på lunchen istället för på middagen om det regnar mkt.

Yes , jag är sjuk. Eller är jätte förkyld och har ont i halsen så orkade inte gå till skolan idag. Hade nästan inga ''viktiga'' lektioner ändå ;)

Jag får se om jag åker till stallet nu på förmiddan/eftermiddan och longerar honom eller om jag åker dit sent ikväll :) Kameran hänger med i vilket fall.


Lilla misse pissen som ligger och latar sig just nu <3


hopplektion 3/2

fick hoppa nogger igår, en d-ponny på 145cm skulle jag tro. vet inte exakt, men gud vilken ponny. ridit henne för cirka 2 år sen hos din ägare och hon har verkligen förändras sen dess. men till lektionen så hoppade vi en bana med 6 hinder, hon gick bra hela tiden. behövde rida i ett högt grundtempo då hon fungerade bättre och fick finare hopp då. i början blev avstånden lite fel då jag kortade in henne för mycket och jag tryckte inte av henne rätt, men sen så tipsade en om att om jag hade lite högre grundtempo på henne så skulle hon hoppa mycket bättre och visst gör hon det. hon hoppade jätte fint och vi fick ett jättefin runda då vi hoppade en bana på dom 6 hinderna, banan låg på 90-1m och jag är ganska lång på henne och vilken ponny som klarar det och vilken talang hon har. sen fick vi avsluta med en oxer som låg på runt 110cm och fy vad fint hon hoppar flickan. vilken talang med rätt ryttare kommer hon komma långt..
en gullig sak med henne, när hon rider blir hon så irriterad så då flyger bakbenen upp... hihiih :)


bild på nogger sen i somras.. <3


Tävlingsugen!

Är riktigt tävlingsugen nu! Vill ut och tävla , tävla , tävla!
Kanske ska hoppa en liten CR på klubben nästa helg men jag får se hur han känns och så , i onsdags kändes han inte alls bra , gick inte alls bra och lyssnade jätte dåligt på mig , så ska antagligen longera honom imon och se om jag rider ut på lördag :) Han kanske bara vill komma ut nu ? Jag har inte ridit ut honom på ett tag för kan inte rida ut på vardagen då det är kolsvart ute när jag kommer till stallet på helgen har det bara blivt så att jag han inte har fått komma ut så mkt men jag ska rida ut så mkt jag kan nu på helgerna och så om vädret tillåter :)

- Min första planerade tävling blir 12 mars på TFRK :)













Hästfri dag...

Yes , som rubriken lyder så är jag hästfri idag. Jossan och jag brukar göra så att en gång i veckan tar vi varandras hästar (mockar , gör höpåsar och vatten) så vi kan få tid för alla läxor och sånt :) Riktigt gött faktiskt.
Så Riwe vilar alltså idag..

Har precis gjort ungefär 20 tal i matteboken :D Duktig e jag. Tyvärr tog det typ två timmar tills jag var klar. Fast är inte klar en xD Har lite tal kavr att göra! Det är inte lätt att sitta framför tv:n samtidigt som man försöker plugga. Har missat sjukt mkt i matten. Har matte tre gånger i veckan har missat fyra gånger i rad nu! Inte bra... 
Får se om jag orkar plugga mer , pluggning är inte direkt min favorit grej :)

Imon ska jag kolla med mamma om vi kan åka ut till stallet på kvällen efter alla lektioner är slut så ska jag nog longera Riwe lite i RH. Fast ska kolla först ifall RH är ledig någon gång under dagen :) Isåfall kommer det nog lite kort imon kväll :)

/ Nea


nu sticker en glad tjej till stallet...


dagens ridoutfit kan man kalla det, till det svarta läderstövlar, racesafe väst och min charls owen hjälm.

tummen i topp, älskar mina whitaker byxor!

bääästa ridklubben

här är en del av alla hästsaker jag har, har en litet hörn till i detta rum som är fullt av grejer som är mina.. schabraken och täckena syns inte på denna bilden, förlåt för att det är så stöckigt men inte städat på länge och ska ta och göra det till helgen. då kan ni få se lite bättre bilder, nu ska jag till stallet puss puss


hemma från skolan och om en stund blir det.....

.... stallet! Vesuv ska vila idag men jag ska ut för att göra iordning för kvällen, har även Riwe idag.
Ikväll har jag tid att skriva ett önskeinlägg, om någon skulle vilja ha det?
Då får ni komma med förslag i detta inlägget!



Puss sålänge så hörs vi ikväll!




underbar bild! de 4 bästa i en smäll (L)

dag 2 - det bästa/sämsta med min favorit häst

den bästa sidan hos britney är att hon alltid är så snäll, hon har aldrig gjort något dumt mot mig och inte mot någon annan heller. hon är så himla lugn och fin i hanteringen och står mest bara och njuter medan man pysslar med henne. kan lämna boxdörren uppen och hon står där när man kommer tillbaka och bara kickar ut huvudet och ser vad som händer. hon bryr sig inte om när man sadlar eller tränsar henne utan är verkligen sten lugn, kan bli något surare vid brunst men vilken tjej eller sto blir inte det. vanligast att dom flesta blir det så förstår henne helt och hållet om hon skulle bli något surare. finns mer bra sidor hos henne men att hon är lugn och fin i hanteringen är en underbar sak oss varje ponny och häst.

den sämsta sidan hos britney är att hon kan reagerar väldigt mycket på ljud när man rider henne och att hon kan bli för pigg i hoppningen. när det kommer till saker så reagerar hon när dörrar öppnas och det låter ovanligt högt men det kan jag förstå henne med att det kan vara lite läskigt, hon är inte van med alla ljud på en ridskola en men kan lägga till något konstigt språng när det kommer sådana ljud. men man får bättre balans så något positivt finns det ju med det.
i hoppnigen kan jag tycka hon kan bli för pigg jag är inte den vanaste vid hästar som är svåra att få stopp på och springer gärna på efter hinderna. nästan alltid fastnat för dom lite segare hästarna i mitt liv men visst är det kul att hon har en sådan bjudning men ibland kan det bli för mycket. men med mer träningar tror jag att jag kommer vänja mig med det och lära mig att få tillbaka henne snabbare. inte ridigt henne så mycket så om en tid tror jag dom sämre sidorna kommer bli bättre på olika sätt, eller jag vet det. allting går att träna bort och hon är runt 9 år så inte så gammal en. hon har inte hoppat så mycket i sitt liv heller så att hon är pigg och har bjudning är underbart för mig!


får bli en gammal o suddig bild på min prinsessa eftersom jag inte har så många bilder på henne och nästan bara denna på denna datan, men bättre en ingenting får jag hoppas.. :)


vad som händer idag...

godmorgon på er, snart drar jag till tandläkaren och sen efter det vidare till skolan.
får se om jag uppdaterar något där, vi har ju egna datorer i skolan vilket är jätte bra för både skolarbetet och annat.
ikväll blir det hoppträning, vet dock inte en eftersom britney inte var helt ren i måndags, så imorgon kommer det lite uppdate om hur det gick och kanske lite bilder.


en bild på mig och josefines ponny vesuv... <3


Dagen 2/2-11

Hejhej!

kul att så många gillar bloggen och kommenterar, fortsätt så!

Idag har jag som vanligt vart i skolan 8.00-14.00, jag och Nea tog bussen hem till mig och sen körde pappa oss ut till stallet. I stallet fixade jag iordning Vesuv för ett markarbets pass, han var grymmt fin och lyssade väldigt bra genom ökningarna!
Tog fram en bomm och 2 hinderstöd på kortsidan och gjorde lite övningar med det också.
Efter jag ridit fixade jag Vesuvs mat och vatten, mockade och gjorde allt sånnt. Ungefär när jag var klar kom Alina i och jag kollade på henne när hon red underbara Ezzet. Och ungefär nu kom jag hem.



min ängel (L)


bara för att vi har grymma bloggläsare? :D

Fråga: Jessika om Josefine Bohm: Är hoppbilden från Tjörn eller? :) Jättesöt ponny och väldigt fräsch och snygg design på bloggen! :)



Svar: Yes bilder är från tjörn förra året, LCn om jag inte minns fel? Tack för de fina orden! :)






Min säng är bäst <3

Nu ska jag bädda ner mig i sängen för att sätta på en go film!
Nämligen Wallander! :D Älskar såna filmer , wallander , beck , johan falk och allt sånt där ;)





rött schabrak ifrån hööks



faller för detta settet som finns hos hööks, har ett marinblått där ifrån som jag verkligen älskar. den mörkblåa färgen och den ljusblåa banden runt gör verkligen det lilla extra och får mig att tycka det är så fint. söker efter ett rött schabrak och det gör så jag verkligen älskar detta. blir nog att inhandla om jag inte hittar något finare på göteborg horse show, men det hoppas jag och tror att jag gör. där är verkligen svårt att inte hitta något snyggt där.

men detta schabraket är billigt och bra, finns i färgerna svart, blå, brun och röd med matchande öronluver till.
finns i storlekarna ponny och full och priset ligger på 299kr för schabraket och 129kr för öronluvan, alltså 428kr för både och.. vilket jag tycker är ett rimligt och bra pris.



terrängritt - någon jag vill uppleva

något som jag tycker verkar roligt är terrängritt den delen i fälttävlan där man hoppar över fasta hinder i skogen. den grenen i ridsporten skulle jag gärna provat på, eller jag har bestämt mig själv för att göra det innan jag försvinner ner i graven. när man sitter och kollar på videoklipp ifrån youtube ser det så fräckt ut, flyga över hinder i skogen och rida genom bäckar med vatten, hoppa genom ringar jag vet inte vad eller hur mycket det finns i just den grenen.
väldigt stor lust att kolla runt efter ett ridläger med hoppning/terrängritt som inrikning det verkar spännande och eftersom jag inte har egen häst och möjligheter att träna/tävla det är ju en chans att åka på ett ridläger som har tillgång till riktig bana och bra tränare. eller vad säger ni?

känner mig verkligen sugen på det nu, någon som vet något bra läger nära Uddevalla/Göteborg som har inriktning hoppning/terrängritt?


bilder ifrån google, är någon av bilderna dina? kommentera så tar jag bort dom om du skulle vilja..



dagens blogg hos top riders





känns toppen, nu blir man ännu mer intresserad av bloggen!!

Linnea Lundh , den sista bloggaren att presentera sig :)

Japp , då var det bara jag kvar då att presentera mig :) Ser att både Jossan och Jennie har kommit igång med bloggandet ;)

Jag heter då Linnea Lundh och är ju då såklart en av bloggarna här på bloggen :) Jag bor ute på ''landet'' med min mamma , pappa , mina två irriterade bröder och mina två katter :) På fritiden ägnar jag mej åt stallet , kompisar , plugga och självklart bloggen :) Dock är jag väldigt dålig med att få ihop tiden när det gäller allt jag ska göra men det funkar det med (ibland)



Jag står i ett stall i Munkedal med ''min'' C-ponny (lånar honom av en tjej) vid namn Little River även kallad Riwe. Han är en gammal herre som är född 1992. Riwe och jag har tävlat upp till LB tillsammans med placering. Och om jag får säga det själv har vi haft mkt framgångar under 2010 och jag fick nästan alltid med mig en rosett hem efter tävling <3 Under hösten har vi jobbat väldigt mkt med dressyren. Han var väldigt lite riden dressyr innan jag fick honom men det har väll inte vart förens nu som jag verkligen har tagit tag i dressyren. Jag tränar varannan vecka dressyr för Pia och varannan vecka för Josefine Hansen. Men nu är Jossan bortrest så då ligger jag väldigt lågt med hoppningen tyvärr.


Riwe och jag andra placering i LB :)

Riwe och jag tredje placering i LC+5






Sen kommer det ju den dag då man måste skiljas från sin ponny. Och Riwe och jag är väll väldigt nära just den dagen. Jag känner att jag vill uppåt i klasserna och verkligen satsa på ridningen. Riwe och jag har gjort mkt fina framgångar och jag tror att vi har gjort det mesta tillsammans. Så vi letar D-ponny nu för fullt :) Hittade en jätte fin ponny nere i Skåne som vi bestämde oss för att köpa men tyvärr gick den inte igenom besikningen :( Så då var vi tillbaka på ruta ett igen... Men förhoppnigsvis hittar jag min drömponny snart <3

Så nu har ni fått veta lite om mig och Riwe.

 


dag 1 - mig och min favorit häst

jag jennie är en glad och galen tjej som älskar livet, men om något händer eller jag känner mig obekväm blir jag oftast väldigt seriöst och kan inte slappa av fören allting är i ordning nästan, vill ha koll på det mesta och känna mig tryg i det jag gör och dom jag umgås med. jag är 14 år och ridit regelbundet sen jag var 6 år, innan det red jag några gånger per år på min kusins ponny en liten b-ponny som tyvärr avlivades pga sjukdom. sen jag var 6 år har jag hunnit med att rida en massa olika hästar och lärt mig otroligt mycket. som jag nämt innan så är det hoppningen jag brinner för och det kommer jag nog alltid göra så länge jag håller på med hästar.

Britney of Eurostable den hästen som står mig närmast hjärtat är en storhäst på cirka 165 cm i mankhöjd. kraftigt bygd och av rasen hollänskt halvblod. hon är helt underbar i både hanteringen och ridningen, i hoppningen tänder hon till lite extra och har en underbar hoppteknik. hon har ägts av lysekils ryttarförening sen i oktober 2010 och verkar stormtrivas där, en häst som älskar folk ja hon är helt underbar som jag nämnt innan. hoppas få tävla henne lite mer nu under året.




tror ni jag skulle klara av detta?

Dag 1 - Presentera mig och min favorit häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min favorit häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min favorithäst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min favorit häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min favorits hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min favorit häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min favorit häst har gjort som jag är stolt över


ni har ju säkert sett att väldigt många bloggar någon sorts kalender med inlägg dom ska göra under några dagar och jag härmar dom lite och kör på samma spår. dock har jag ju ingen egen häst så ändrade till min favorit häst som låter lite gulligare. men jag tror detta kommer bli bra och ha något speciellt att skriva om varje dag.

tycker ni det är roligt eller tråkigt när bloggare kör sådana typer av kalendrar?


skulle ni vilja ha outfis?






outfits, är det något ni skulle vara intresserade av att vi gjorde någon gång ibland?
fixa ihop efter era önskemål och försöka göra så fina och snygga som möjligt?

vi skulle gärna lägga ner tid för att dom skulle bli så bra som möjligt och att ni gillar dom, här över har vi några gamla som vi hade på den förra gången? vi skulle kunna göra nya ibland som är finare och fräckare med mer ovanliga färger och så...

vad tycker du?
kom ihåg, vi gör allting så bloggen ska bli så bra som möjligt :)
har du andra förslag så kom gärna med dom med!

Nä...

...funderar på att gå och lägga mig nu. Har vart sjuk idag och ska försöka komma mig upp i morgon så jag kan åka till skolan!
Vesuv vilade idag och Nea var snäll och tog honom - tack sis ♥

Godnatt på er och kommentera mycket nu!


fixar lite med ett videoklipp



jag håller på med en liten video med lite filmer och bilder på nea och riwe, en av dom bloggarna här på bloggen som kommer presentera sig imorgon skulle jag tro. så om några dagar kommer det komma en video på dom två tillsammans... jag älskar verkligen att sitta och klippa med bilder och filmer, och det är ju alltid kul sen när man blir extra nöjd med videoklippet. ska även sätta mig och börja på ett med josefine och vesuv senare i veckan..


Josefine Bohm

Hej o hallå alla bloggläsare ;)

Mitt namn är som det står i rubriken Josefine Bohm och jag är en av de 3 ryttarna har på bloggen. Jag har skillda föräldrar och bor varannan mamma och varannan pappa, och mina största intressen är självklart hästar och ridning!
Jag har en egen C-ponny som heter Vesuv, Vesuv kan du läsa om lite längre ner i inlägget. Okej, en liten snabbinfo om mig:

De dåliga med mig är - att jag är fruktansvärt otålig och har ganska dåligt självförtroende och har jättelätt för att bli ledsen eller sårad.

De bra med mig är - att jag har lätt för att rida nya hästar och är en riktig fighter och ger mig inte, fören jag fått som jag vill.

Man skulle igentligen kunna säga att jag är ganska bortskämmd, inte så att jag får saker precis när jag vill, men som jag ksrev lite längre upp så, ger jag mig INTE fören jag fått som jag vill :)

 Vesuv

Vesuv är en bestämmd korsningsponny född 1995 som innan jag fick honom tävlade i grenen gymkhana, där han gått par sm m.m, men nu har vi vändt på steken och sattar fullt ut på hoppningen! Vi har hittils startat upp till LB(90cm) med både framgångar men mest motgångar. Under hösten/vinter har vi mest tränat och tränat, han hoppar lätt igenom en bana på 1.00/1.10m så höjden är absolut inga problem!

Det jag kommer att skriva om här på bloggen kommer ju självklart vara om min vardag i stallet med mycket bilder/filmer.

hoppas ni fortsätter läsa bloggen och glöm inte att lämna ett avtryck innan ni går!




Vesuv på grönbete i sommras

fote: Jennie Olsson

foto: Jennie Olsson 

www.mollly.webblogg.se

tack så mycket för hjälpen med att sätta in headern, så här få hon en länk!


hon och sitana, visst är bilden fin? :)

En av bloggarna, mitt namn är Jennie

hallå på er :)
mitt namn är jennie olsson och jag är en utav dom tre bloggarna på denna bloggen.
jag är den ända utav oss tre som inte äger en egen häst, jag har inte tid eller ork till att lägga ner många timmar varje dag i ett stall. men jag rider just nu på lysekil ryttarförening 1-2 gånger i veckan, vilket jag tycker är perfekt då jag har tid till allting som jag vill hinna med i mitt tonårsliv... ibland när kompis åker utomlands eller ska iväg brukar jag rida doms hästar och ta hand om dom under tiden dom är borta, då får jag prova på att ha egen häst och märkt att man inte hinner allting man vill. men visst är det kul att göra det ibland.


jag och min kompis ponny, jag är 179 cm och vet att jag är för lång för ponny så rider för det mesta storhäst..

i ridningen är hoppning det jag älskar mest, finns något bättre en fart och flyga över hinder och ha ett samspel med hästen som verkligen måste stämma för att allting ska fungera. jag rider i hoppgrupp varannan vecka och rider då storhästen britney för det mesta, en pigg häst som jag bara älskar att rida. vi lär känna varandra mer och mer efter varje gång jag träffat henne, hon är pigg men kräver skänklar och att jag verkligen rider hela tiden för att hon ska göra sitt bästa i hoppningen. ingenting som är serverat på silverfat vilket jag gillar.


jag och brintey på framridnignen till en klubbtävling....

sista hindet i en LD förra året, taggade till tusen ;) ( ursäkta mina händer )

något du undrar över?
fråga på isåfall!




RSS 2.0